Üdvözöllek az Árok honlapján!

Jó helyen jársz, ha a Commodore 64 / +4, 8bit-es Atari és / vagy Spectrum rajongók után kutatsz. Akkor sem fogsz csalódni, ha a 80-as évek egzotikus számítógépei, régi Nintendo, Sega vagy Atari játékkonzolok után érdeklődsz. Az Árok mindezek számára közös otthont biztosít, hogy együtt ünnepelhessünk minden 8bites gépet! :)

Az Árokról

Az Árok egy évente megrendezésre kerülő demoscene esemény retro számítógép és retro videojáték rajnogók számára. Kategóriájában ez a legrégebbi hagyományokra visszatekintő, magyar találkozó, melyet egyetlen kihagyott év mellett (Covid miatt), idén már 22. alkalommal rendezünk meg. Jellemzően több, mint 150 látogatót vonz egész Európából, hogy egy hétvégére Ajka legyen a 8bites szívcsakra: A látogatók a szokásos művészeti versenyek mellett többek között játékversenyen is összemérhetik tudásukat, hardver és szoftver fejlesztésekről szóló előadásokat tekinthetnek meg és koncerteket hallgathatnak meg.


Időpont: 2022. 07. 1-3.
Helyszín: Jégcsarnok, Ajka
Belépő: 5000Ft

További információért írj nyugodtan az arok@singularcrew.hu-ra vagy hívd poison-t: +36702529323. A Facebook oldalunkon további aktuálisokat találhatsz.

Helyszín

Ajka egy kedves, kis város nyugat Magyarországon, a Balatontól északra. Könnyen megközelíthető vonattal (miden intercity megáll itt) vagy autóval (8-as főút). Habár már 22 éve itt rendezzük meg az Árkot, a pontos helyszín megint új. Idéna a helyi jégcsarnokba toborozzuk a 8 bites gépek szerelmeseit (nyugi, jég nem lesz :) ). Minden bizonnyal ez lesz az eddigi legszuperebb helyszínünk. Rengeteg helyet biztosít, könnyen megközelíthető, sok parkolóhellyel rendelkezik, van saját büféje és ha magad intéznéd a bevásárlást, akkor több áruház is van a közvetlen közelben.

Ha busszal vagy vonattal érkezel, akkor egy kicsit többet kell gyalogolnod, mint korábban. Hasznos lehet ez a térkép, hogy odatalálj a stadionhoz.

Autóval érkezve a megközelítés egyszerűbb lesz, mint korábban, mivel nem kell a városba bejönnöd. A 8-as főútról Bakonygyepesnél kanyarodj le Ajka irányába (NEM Ajkarendeknél!), majd a Tesco-nál található körforgalomból gyere ki az első kijáraton. A benzinkút mellett elhaladsz, majd balra fordulsz és már meg is érkeztél ;)


A találkozó nyújtotta lehetőségek

Szálláslehetőségek

Szeretnél egy szobát magadnak a hétvégére? Van néhány javaslatunk: